SHANK PRAKSHALANA

METODA YOGHINA STRAVECHE DE DETOXIFIERE

Detoxifiere cu Apa Sarata! Detoxifiere prin curatire intestinala fara chimicale!
VIDEO DEMONSTRAȚIE

In concepția yoghină, una dintre cheile sănătății se găsește în intestinul gros. Organismul fizic se intoxică în mod sistematic și fără întrerupere pe întreaga durată a vieții  Una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii premature si ale senilității este acumularea de toxine în organism prin auto-intoxicare  Orice celulă în viața produce toxine. Există însă o sursă de auto-intoxicare extrem de periculoasă, fiind alcătuită din otrăvurile care se filtrează prin peretele intestinal pentru a îmbâcsi întregul organism. Chiar și aceia care nu sunt constipați  sau cel putin cred că nu sunt, au totuși o sursă permanentă de auto-intoxicare în intestinul gros.

Bolile care decurg direct din auto-intoxicare sunt: ciroza, reumatism, dizenterie, probleme cardiace, boli de piele, mirosul gurii rău, pietre la rinichi, insomnie, sciatică și anemie. Acestea se datorează recirculării toxinelor.
Aici este o sinteză semnificativă a principalelor consecințe ale constipației pe diferite nivele ale organismului:
Tummy help

Bolile direct imputabile autointoxicației:

Stomac: a pierdut de tonus stomahice, ptoză stomahice, ulcere, cancer. În multe cazuri, acest lucru este cauza respiratiei urat mirositoare.
Rinichii: pietre și gripes renale.
Sistemul nervos: insomnii, depresii, iritabilitate, isterie.
Picioare: sciatică, staza venoasă care duc la varice.
Ficat: congestii hepatice, pietre vezicii urinare, intoxicațiilor hepatice.
Apendice: apendicita cronică sau acută.
Sânge: anemie, modificări patologice ale compoziției sângelui (care influențează toate organele și celulele din organism).
Partea de jos a abdomenului: diverse stază de sânge, infecții cronice ale organelor genitale feminine (in uter, ovare, oviduet), deplasarea uterului.
Cutanate: erupții de diferite naturi
Drama reala a acestor constipații prin încrustare este că nu există nici o purificare sau de curățare organica între membrana colonului și fluxul de sânge: toxinele ajungand direct în sânge și apoi la zonele menționate (piele, rinichi, plămâni, etc). În cazul în care aceste otrăvuri distilate ajung in interiorul colonului, ele se infiltreaza în sânge timp de mai mulți ani, ne putem imagina efectele lor profund negative asupra procesului de îmbătrânire. Permeabilitatea colonului este extrem de mare, de aceea multe medicamente sunt administrate sub formă de supozitoare, pentru că în acest fel, ele ajung direct în sânge.
Un stil de viață sedentar favorizează, de asemenea, auto-intoxicarea. Clismele nu reprezintă o soluție. Ele produc constipatie si modifica miscarile interioareale intestinului gros.

Metoda ideală este SHANK PRAKSHALANA.

SHANK PRAKSHALANA sau VARISARA DHAUTI este un exercițiu fundamental yoghin.
Este surprinzător că nu întâlnim nicio aluzie la aceasta tehnica în literatura de specialitate (sau foarte vag) in sistemului Yoga Occidental. Acest lucru dovedește încă o dată că yoga rămâne un mister pentru multi dintre noi.

Aceasta tehnica consta in: Apa (ușor sărată) absorbită pe gură ajunge în stomac, unde, condusă de mișcări simple, parcurge tot intestinul pană la ieșire . Dacă aceasta nu se produce imediat, sau cel puțin după un interval de 5 minute, se vor reface din nou mișcările indicate, fără a se mai bea apă, apoi ne reîntoarcem la toaletă. Dacă, în mod cu totul excepțional  rezultatul nu se produce, va trebui să amorsăm evacuarea, eventual printr-o clisma cu ½ l apă, cu mijloace obișnuite (irigator).

Odată ce sifonul a fost amorsat, sau de îndată ce primele scaune au apărut, restul urmează în mod automat.
După fiecare trecere la toaletă, după folosirea hârtiei uzuale, se va spăla anusul cu apă călduță  și se va șterge  ungându-l cu ulei( de măsline de preferat) pentru a preveni o iritație datorată sării.
După această primă trecere la toaletă, trebuie:

Să bei din nou un pahar cu apă caldă sărată.
Sa efectuezi toate mișcările și să te întorci la toaletă, căci de fiecare dată va avea loc o nouă evacuare.

Se va continua astfel alternanța << băut apa caldă sărată – exerciții – W.C.>> pană ce apa iese tot asa de curată și limpede ca la intrare, ceea ce, după gradul de acoperire cu coajă a colonului corespunde absorbției a 10-14 pahare de apă sărată, rareori necesitând mai mult.

Atunci când ești satisfăcut(ă) de rezultat sau cu alte cuvinte de îndată ce apa va fi îndeajuns de curată, după cum dorești  vei putea:

 1. să nu mai faci nimic și în această situație vei mai merge încă de câteva ori la toaletă, în ora care va urma( acesta fiind singurul inconvenient).
 2. să consumi 3 pahare de apă caldă nesărata și să îți provoci reflexul vomitativ (VAMANA DHAUTI), acesta dezamorsează sifonul și golește complet stomacul.
  In general yoginii fac întotdeauna VAMANA DHAUTI după SHANK PRAKSHALANA .

PREGĂTIRE:

Lași să se încălzească apa sărată într-un dozaj de 15-16 grame sare la litru, ceea ce reprezintă mai puțin decât concentrația serului fiziologic (o lingura de supa, rasa, cu sare de bucătărie  la un litru apa); obligatoriu apa să fie sărată, căci dacă este pură va fi absorbită prin osmoză, străbătând mucoasa intestinală și fiind evacuată pe cale normală ca urina, și nu prin intestinul gros cum e de așteptat la această procedura.

Dacă apa ţi se pare prea sărată la gust, poți să-i reduci concentrația până când ți se va părea acceptabilă.

Momentul propice: Dimineața pe nemâncate. Vei tine cont ca tehnica durează mai mult de o oră. In acea zi și nici a doua zi nu se fac asanas (exerciții de yoga) și nici un fel de efort.

MOD DE EXECUȚIE:

Iată schema desfășurării complete a purificării, în afară de mișcările necesare pentru a asigura trecerea apei de-a lungul tubului digestiv, care vor fi descrise mai departe:

bei un pahar cu apă sărată caldă (temperatura va fi precum a unei supe calde);
imediat după aceea se vor executa toate mișcările prescrise;
bei apoi încă un pahar de apă, care va fi urmat din nou de întreaga serie de mișcări.
Continui astfel absorbția câte unui pahar de apă sărată cu exercițiile indicate.

In timp ce faci SHANK PRAKSHALANA, datorită grupajului de mișcări  apa trece aproape imediat în tubul digestiv, fără a cauza senzație de greață. Va trebui să continui alternanta: absorbție apa – mișcările indicate, până ce ai băut 6 pahare în total. In acest moment trebuie să mergi la toaletă. In mod normal, o prima evacuare se produce instantaneu, fecalele normale muiate sunt urmate de scaune și mai moi, apoi lichide (gălbui).

CAUZELE UNUI EVENTUAL EȘEC:

După ce ai consumat 4 pahare de apă, de exemplu, simți o senzație de supraîncărcare ce ajunge până la greață, aceasta înseamnă ca gâtul pilorului nu se deschide cum ar trebui. Odată însă ce sifonul este amorsat nu mai există nici un fel de dificultate, și poți continua liniștit ă). Este posibil ca la unele persoane un dop de gaze, datorat fermentației  să împiedice amorsarea normală a sifonului. In acest caz, este suficient să apeși în mod ferm abdomenul cu mâinile, realizând masajul abdominal (sahaj agnisar dhauti) sau să faci lumânarea (sharvangasana) în afara seriei de exerciții indicate.

In situația cea mai nefavorabilă, atunci când apa nu părăsește deloc stomacul, ai de ales între 2 soluții:

sa faci vamana dhauti, sau cu alte cuvinte să golești conținutul stomacului, gâdilând la baza limbii cu degetul mijlociu, pentru a declanșa reflexul vomitativ;
sa nu faci nimic, apa evacuându-se de la sine, progresiv, sub formă de urină.
După spălarea intestinelor prin această metodă este absolut necesar să te odihnești și să eviți frigul.

PRIMA MASĂ:

După ce ai terminat SHANK PRAKSHALANA trebuie în mod imperativ să mănânci cel puțin la o jumătate de oră și cel mai târziu la o oră. Este categoric interzis să lași tubul digestiv gol mai mult de o ora!

Prima masă va fi alcătuită din: orez alb (nu orez complet sau cu coajă, care ar irita mucoasa intestinală) fiert în apa, chiar foarte bine fiert, astfel încât boabele să se topească în gură. El poate fi servit în bulion puțin sărat, dar fără piper; eventual poate fi însoțit de morcovi bine fierți  La această primă masă este absolut necesar să se consume cel puțin 40 grame unt. Acesta poate fi topit chiar deasupra orezului, fie să-l mănânci direct dintr-o lingură.

In caz că-ți lipsește  orezul poate fi înlocuit cu paste făinoase (macaroane, spaghete) cernute cu brânză tare, răzuita sau cu o fiertură de grâu ori ovăz.

IMPORTANT:

In niciun caz orezul nu va fi fiert în lapte. Timp de 24 de ore care urmează după aceasta tehnică este absolut interzis să consumi lapte sau să mănânci iaurt, chefir, etc. Mai mult chiar, în timpul acelorași 24 de ore alimentele sau băuturile acide (aceasta este una din rațiunile interzicerii iaurtului), fructele și legumele crude sunt interzise. Pâinea este permisă numai la a doua masă. Toate brânzeturile cu pastă tare sau semi-tare sunt permise; sunt absolut interzise brânză alba și brânzeturile fermentate, cașcavalul de Bries, sau brânză Camembert.

După 24 de ore poți reveni la regimul tău alimentar obișnuit, evitând orice exces de carne.

BĂUTURI:

Absorbția apei sărate va antrena cu sine, prin osmoză, o parte din lichidele organismului către tubul digestiv. Este deci normal să simți o sete accentuată după ce ai terminat. Este absolut necesar să nu consumi lichide, nici măcar apă curată, până după prima masă, căci vei continua să alimentezi sifonul și vei merge fără încetare la toaletă.

După ce ai mâncat prima data, poți să bei moderat apă sau infuzii ușoare (tei, menta), apă minerala deloc. Alcoolul este strict interzis în intervalul de 24 de ore care urmează.

Nu trebuie să te surprindă dacă scaunele nu vor apărea decât după 24 sau 36 de ore. Ele vor fi acum galben – aurii şi inodore, precum acelea ale unui bebeluș.

Această tehnică trebuie efectuată de cel puțin doua ori pe an, la schimbarea anotimpurilor. Cei care vor însă să se purifice foarte bine, se pot supune la aceasta o dată pe lună.

Celebrul yogin Brahmachari chiar recomanda să se facă SHANK PRAKSHALANA la interval de 15 zile.

In cazurile de intoleranță la sare se poate recurge la o fiertură de praz, morcovi sau alte legume, chiar bulion.

Persoanele constipate pot să realizeze SHANK PRAKSHALANA în fiecare săptămână dar numai cu 6 pahare de apă. In acest caz ciclul se realizează într-o jumătate de oră. Aceasta este cel mai bun reeducator al intestinului. Unul dintre avantaje este că nu slăbește pereții colonului.

EFECTE BINEFĂCĂTOARE:

Primul efect este de ordin eliminatoriu, prin evacuarea totală a sedimentelor incrustate în mucoasa intestinului gros.

Practicanții cărora o evacuare cotidiana le dădea iluzia că nu au fost și că nu sunt constipați vor constata că în materiile fecale sunt eliminate coji, sâmburi, fire de par, etc., toate acestea fiind incrustate în intestin de luni sau chiar de ani de zile.

Prin SHANK PRAKSHALANA toate aceste murdării sunt eliminate, pericolele de intoxicare datorate prezentei toxinelor în permanentă distilare sunt suspendate.

Posibil ca efectele benefice să nu apară imediat, dar ele nu vor întârzia: după 2-3 zile, manifestându-se prin prospețimea mirosului respirației  printr-un un somn mai bun, prin dispariția erupțiilor sau a coșurilor de pe față sau de pe corp. Toate acestea se mențin, cu condiția de a alege un regim alimentar, fără exces de carne.

Vei constata rapid dispariția mirosurilor corporale. Transpirația devine inodoră, putând astfel să renunți la deodorante cu efecte nocive. Pielea în general, și mai ales tenul, devine luminos, privirea devine strălucitoare şi magnetică. Acest procedeu nu este numai pur eliminatoriu, el fiind în același timp și tonic. Prin SHANK PRAKSHALANA se stimulează profund ficatul, aceasta constatându-se după culoarea primelor scaune. El acționează și asupra celorlalte glande anexe ale tubului digestiv, în special asupra pancreasului. Cazuri de diabet puțin pronunțate sunt tratate în spitalele yoghine (India) punându-l pe pacient să facă SHANK PRAKSHALANA la fiecare doua zile timp de doua luni, aceasta realizându-se în paralel cu un regim alimentar adecvat, fiind asociată cu tehnici respiratorii (pranayana) şi alte metode yoghine  Glandele lui Langerhans, situate în pancreas vor secreta mai multă insulină sub efectul stimulator al acestei tehnici.

Curățirea completă a tubului digestiv antrenează o asimilare corectă a hranei și ii va face pe cei slabi să se împlinească fizic armonios iar cei cu kilograme în plus să piardă din greutate.

CONTRAINDICAȚII:

La SHANK PRAKSHALANA interdicțiile sunt puțin numeroase: persoanele suferind de ulcer în forma grava trebui să se abțină și să-și trateze întâi ulcerul. Persoanele suferind de afecțiuni acute ale tubului digestiv: dizenterie, diaree, colită acută, apendicită acută sau afecțiuni grave ca tuberculoză intestinală sau cancer, trebuie să nu practice. Cazurile de colită cronică pot fi totuși ameliorate prin SHANK PRAKSHALANA în afara perioadelor de criza.

Aceste contraindicații nu sunt totuși absolute. In India se întâlnesc cazuri de dizenterie vindecata radical prin SHANK PRAKSHALANA, la spitalele yoghine  chiar atunci când bolnavii fuseseră tratați luni de zile prin metode clasice fără a se vindeca. SHANK PRAKSHALANA este foarte eficientă pentru a completă tratamentul oxiurozei. Întregul conținut al intestinului fiind evacuat, în această situație viermii (și ouăle) sunt antrenați afară.

Grupajul de mișcări necesare în SHANK PRAKSHALANA:

INTRODUCERE:

Pentru a conduce apa prin tubul digestiv până la ieșire trebuie să faci un grupaj de 4 mișcări  fiecare trebuie să fie repetată de 4 ori pe fiecare parte în mod alternativ, într-un ritm suficient de rapid. Seria completă nu ia mai mult de 2 minute și jumătate.

Mișcările nr. 1, 3 și 4 se pornesc spre stânga, iar mișcarea nr. 2 este singura care va fi pornită spre dreapta.

PRIMA MIȘCARE:

Poziția de pornire în picioare, tălpile depărtate la aproximativ 30 cm, degetele înlănțuite cu palmele orientate în sus, spatele drept, se va respira normal, de voie.

Fără a face să se răsucească bustul înclină-te mai întâi spre stânga, apoi fără oprire în poziția finală revii pentru a te înclina pe cealaltă parte. Se va repeta de 4 ori această mișcare dublă, făcându-se deci opt înclinări alternative la stânga și la dreapta. Aceste mișcări deschid pilorul și la fiecare înclinare o parte din apa părăsește stomacul în duoden și intestinul subțire.

A DOUA MIȘCARE:

Aceasta face ca apa să înainteze în intestinul subțire.
Poziția de pornire este aceeași  în picioare cu tălpile depărtate. Se va întinde brațul drept la orizontală și se va îndoi brațul stâng până când arătătorul şi degetul mare ating clavicula dreaptă.

Urmează o rotație a trunchiului, îndreptând brațul întins către spate, cât mai departe cu putință  Se va privi vârful degetelor. Nu te oprești la sfârșitul cursei ci revii imediat la poziția de plecare. Continuă mișcarea și în cealaltă parte. Aceasta dublă mișcare va fi repetată de 4 ori: se vor face deci 8 mișcări de rotație a trunchiului spre dreapta și spre stânga.

A TREIA MIȘCARE:

Apa continua să înainteze în intestinul subțire și va pătrunde în intestinul gros datorită acestei mișcări  Se va efectua o variantă a COBREI (bhujangasana) în care numai degetele de la picioare şi palmele ating solul (ca la flotări în poziția de plecare). Brațele întinse. Foarte important: picioarele sunt depărtate la circa 60 cm. Când poziția este luată, întorci capul, umerii și trunchiul până ce ajungi să privești călcâiul opus (deci dacă începi rotația pe stânga vei privi călcâiul drept). In continuare revii la poziția de plecare şi reîncepi pe cealaltă parte. Se va repeta de 4 ori pe fiecare parte, în total 8 rotații.

A PATRA MIȘCARE:

Apa ajunsă la extremitatea intestinului gros va fi condusă prin colonul sigmoid datorită celei de-a patra mișcări  cea mai complicată din serie, cu toate că este accesibilă oricui, cu excepția persoanelor suferind de genunchi sau menisc. Aceste persoane vor recurge la varianta de înlocuire.

Poziția de pornire: pe vine, picioarele depărtate la 30 cm, călcâiele fiind orientate către exteriorul pulpelor și nu sub fese. Mâinile sunt așezate pe genunchi, care la rândul lor sunt îndepărtați la aproximativ 50 cm. Se va roti trunchiul și se va așeza genunchiul stâng la sol în fata piciorului opus. Palmele împing în mod alternativ pulpa dreaptă către partea stângă şi pulpa stângă către partea dreaptă, astfel încât să comprime jumătatea inferioară a abdomenului pentru a apăsa colonul. Se va privi cât mai mult în spate, răsucindu-se capul pentru a se accentua torsiunea trunchiului și pentru a mări presiunea asupra abdomenului.

Aici este absolut necesar să se înceapă prin punerea genunchiului stâng la sol, pentru a se comprima mai întâi partea dreaptă a abdomenului, apăsându-se astfel mai ales colonul ascendent. Aceasta dubla mișcare se va executa de 4 ori (deci 8 torsiuni).

În caz ca nu poți executa cea de-a patra mișcare, vei recurge la varianta de înlocuire.

VARIANTA DE ÎNLOCUIRE:

Poziția de plecare: așezat la sol, picioarele întinse, trunchiul ridicat, sprijin pe bratele întinse. Se îndoaie piciorul drept și se trece peste stângul, punându-se în același timp palma dreaptă pe talpa piciorului și se răsucește trunchiul mult spre stânga, privind înapoi. Se revine imediat și se executa mișcarea și pe cealaltă parte. Se fac patru torsionări pe fiecare parte.

DEMONSTRATIE VIDEO

Donate Doneaza cu PayPal
Daca informatia ti-a fost de folos – Fa o donatie.
Fiecare banut ne ajuta sa dezvoltam acest site gratuit.

5 thoughts on “SHANK PRAKSHALANA

 1. It is great. I did yesterday shankprakshalana. Was a total succes for me. I am feel great. I am feel clean. Thanks a lot for your page. Was exactly as you wright. Thanks a lot again.

 2. I simply could not go away your web site before suggesting that I actually enjoyed
  the usual info a person provide on your guests? Is going to be back continuously in order to inspect new posts

 3. I am extremely impressed together with your writing skills as smartly as with the structure
  on your weblog. Is that this a paid subject matter or did you
  customize it yourself? Either way keep up the excellent high quality writing, it’s rare to see a nice weblog like this one nowadays..

 4. Every weekend i used to pay a visit this web site,
  because i want enjoyment, for the reason that this this
  site conations in fact good funny stuff too.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *